Butik

VI HAR EN LITEN ”WEBB - BUTIK”

Här finns varor med anknytning till
Karin Bergöö Larssons vänner

Receptbok

Ett litet urval recept ur Karins handskrivna receptbok med vaxdukspärmar. Här ges recepten i såväl ursprunglig formulering som i modern form.
Boken är 19 x 13 cm stor och har 50 sidor.

Boken kostar 125 kr. plus porto

Förklädesmönster

Förklädesmönstret är ett samverkansprojekt mellan Karinföreningen och Viby Hembygdsförening och säljs hos oss och på Carl Larsson-gården.
Mönstret kostar 100 kr. plus porto

Garn och mönster till duk/löpare

Garn, virknål och mönster till den duk som Carl Larsson har målat i akvarellen ”Julafton 1904 – 1905”.
Duken är 40 x 130 cm.
Allt material medföljer
och kostar 250 kr. plus porto

Det är vad som finns i vår Webb - Butik idag

Vi har enliten butik

Forkladet

Vi har enliten butik4

logg4

Butik - Butik - Butik

Du beställer vad du önskar på vår kontaktsida, med e-post-adress och/eller telefonnummer. Vår kassör tar sedan kontakt med dig om utskick och betalning.

Historien om ett gammalt förkläde

Ett förkläde inköptes 1985 på auktion
efter systrarna Holmkvist i
Kummerud,
Viby socken, Hallsbergs kommun.

Tyget är av tunn bomull med tryckt mönster bestående av rosetter, bär och breda ränder i mörkbrunt mot oblekt
botten.

Förklädet är från början av 1900-talet och sytt till största delen på maskin, med mycket smala sömmar och vingar som sys ovanpå axeldelarna.
     Vi i Karin Bergöö Larssons vänner och Viby Hembygdsförenings textilgrupp har tagit fram ett mönster så nära originalet som möjligt.
Förklädet och det sätt vingarna är fastsatta, är mycket likt Karin Larssons förkläde, som finns på Carl Larsson-gården i Sundborn.