Julskyltningssöndagar

a

Julskyltning

Julskyltning. Men så trevligt. Sådana dagar  ska vara en fest för barn och vuxna med gemytlig trängsel kring gran, varm saft och Karins pepparkakor, lotterier och alla tomteluvor. I år har skolelever fått tillverka en tomtemössa och alla besökare kan rösta. Vinnande klass blir bjudna på fika och får ett pris.

program"Julskyltningssöndagen"
1:a advent
Söndag 1 december 2019
 Karinföreningen bjöd på "saftglögg"
och Karins pepparkakor.

Lotteri
Och en trevlig utställningen av barnen på
förskolan Kompassen

Julskyltningssöndag 2017

Vi bjöd på "saftglögg" och Karins pepparkakor och hade ett lotteri. Nytt för i år var att vi inte hade någon "jultävling" för skolbarn, utan en utställning: "Familjedaghemmens barn skapar"

Nu (snart) är det jul igen

Häromdagen, efter styrelsemötet, var det grötfest för styrelsemedlemmar och arbetsgruppen. Och där lottades ett par unika vantar ut, vilka gick till Lille-Mor Lindholm. Man får säga grattis.

Margareta Ahlin har stickat vantarna efter mönster av Clara Falk, som designat och kallar dem: "Hommage till Karin". Inspirationen kommer från Karins duk: "Släktträdet", som kan ses en liten del av här intill…

Vante2
Jul

Julskyltningssöndag 2016

Ja, så har vi haft julskyltningssöndag i Hallsberg, där jag såg häst och vagn på gatan och tomtar och en del annat. Uppe i Bergöövåningen var det besökare hela dagen (12.00 - 17.00). Julgran, tomtemor, glögg, Karins pepparkakor, men också prylar att köpa inför julen och ett lotteri.

Och så har skolbarn lämnat in bidrag till årets jultävling, som alla besökare fick rösta på. Just i år var det inte så många bidrag, men det röstades flitigt ändå.

Nu får vi presentera vinnarna! Skolbarn från kommunen har fått göra en julstämning och alla besökare på Bergöövåningen under julskyltningsdagen har fått rösta. Ettan till vänster blev vinnaren och tvåan bredvid. Klasserna kommaer att bjudas in till Bergöövåningen efter jul på fika och en liten present.

Julskyltning
Jul

Julskyltning 2015

Julskyltning
Bild 3

 

Några bilder

bild 4

Julskyltning 2014

Ett festligt slut på innehållsrikt arbetsår som avslutades traditionellt med ett festligt firande under skyltsöndagen: Gammaldags julgran, tomtemor, julkortstävling, lotterier, julhandel, varm saft med glöggkrydda till Karins pepparkakor med ost.

I år hade 18 tävlingsbidrag lämnats in till julkortstävlingen och alla grundskolor i kommunen deltog utom Transtenskolan. Det vinnande bidraget i klassen F-3, kom från Rönnens förskola, Stocksätter och det vinnande bidraget i Åk 4-6, kom från 5A, Sköllersta skola. Dessa får fint pris, men alla deltagande klasser får diplom för fina insatser.

Skyltsöndagen  2013

"Skicka ett julkort till Tomten! Därför att annars får han bara önskelistor." Så löd uppmaningen till kommunens skolor inför julkortstävlingen i år. Många var de besökare som kom till Bergöövåningen på skyltsöndagen för att rösta fram vinnande bidrag.

Vi hade en gammeldags julgran i festsalen och de minsta barnen träffade Tomtemor som läste sagor. Vi bjöd på varm saft och Karins pepparkakor med ost och vår lilla butik var öppen där vi sålde de alster som anknyter till vår förening, men också karameller och knäck.
Grattis till vinnarna i julkortstävlingen!!!! Stocksätter Eken 1, Stocksätter Rönnen 4 och Transten 8D

Skyltsöndag 2012 och grötfest

Skyltsöndagen var lyckad med ganska många besökare.
Tomtemor Gunilla, var uppskattad av barnen och den klädda julgranen likaså. Vi sålde lotter och vår "Lilla butik", med föreningens varor, men årets nyhet var de handbroderade födelsedagskorten som skapats av Gunnel.

Många kommer in en stund därför att vi har öppet hus med varm saft och Karins pepparkakor. Det är just det som kännetecknar skyltsöndagen i Bergöövåningen numera. Skolornas klasstävling avgjordes. Årets tema var "Det roligaste julkortet". Besökarna röstade fram tre vinnare. Vinnarna i jultävlingen var:
klasserna  Eken 3 och Rönnen 4 Stocksättersskolan
och klass 8D Transtensskolan

2011

Skyltsöndagen
Öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor kännetecknar numera skyltsöndagen i Bergöövåningen. En vacker julgran prydde salen och vi hade fler besökare än vanligt.

Skolornas klass-tävling avgjordes. Även i år tävlades om vem som gjort den roligaste julbonaden. Tre vinnare utsågs genom röstning av besökarna. Prissumman är 500 kr till klasskassan.

Vinnande klasser bjuds på saft och bullar dessutom guidning i Bergöövåningen av Ulrik Jansson. På detta sätt kan föreningen sprida kunskap om Bergööska huset och Karin.

2010

Skyltsöndag firades med öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor. Skolornas uppmaning i klass-tävling att skapa en julbonad slog väl ut. Flera av skolorna utanför centralorten deltog. Tre vinnare utsågs genom röstning av besökarna . Vinnande skolklasser bjuds sedan på saft och bullar och guidning av Ulrik Jansson som är en stor kännare av Karin Bergöö och hennes familj.

Julskyltning 2009

Skyltsöndagen firades med öppet hus, men med varm saft och Karins pepparkakor. Pepparkakshusutställningen lockade något färre deltagare i år, men vi fick ändå många besökare.

Skyltsöndagen – pepparkakshustävlan

Även i år visades stort intresse från skolbarnen. Många besökare röstade, drack varm saft och åt Karins pepparkakor med ost, men det var Stocksättersskolan klass 5 och Transtenskolan klass 8 som vann tävlingen och fick en slant till klasskassan vardera.

Vid prisutdelningen drack 44 barn saft och åt bullar, samt fick guidning i Bergöövåningen.

2006

1:a advent
Den 3 december, även julskyltningssöndag, hölls Bergöövåningen öppen mellan 11.00-18.00.
Hallsbergs alla skolor från förskola till  högstadie hade inbjudits till pepparkakshustävling. Det inkom 14 bidrag. Alla besökare ombads att rösta på det bästa och roligaste pepparkakshuset. ”Besökarna var flitiga att rösta, och de var många.”
Men så bjöd vi också på pepparkakor och glögg. Och vi sålde många receptböcker även denna dag.

Kommundirektör Ola Sjölin var rösträknare. Vinnare för högstadiet blev klass 8, Transtenskolan, som bakat en pepparkakskyrka. Vinnare för mellanstadiet blev klass XX, Stocksättersskolan.
Efter skyltsöndagen placerades samtliga bidrag i konsthallens skyltfönster. Detta var ett mycket uppskattat av elever, lärare, föräldrar och allmänhet.

Prisutdelning i tävlingen om bästa pepparkakshus
En klass från Transtenskolan bjöds på saft och lussebulle den 13 december. Eleverna fick en guidning i Bergöövåningen samt en slant till klasskassan.
Pris nummer två gick till en klass i Stocksättersskolan. Det priset var ett julbad i det nyrenoverade äventyrsbadet i Alléhallen, för hela klassen.

2006 Julmarknad i Cityhuset

Den 16 december mellan klockan 10.00-15.00 såldes Karins receptbok, förklädesmönster och vykort på julmarknaden. Inför denna dag hade ytterligare 50 exemplar av Karins receptbok tryckts upp. Karins recept går att sälja därför att de är riktigt trevliga.

2006

Det hade varit att kunna namnge tösera, men jag vet inte deras namn.

Julskyltning 2005

27 november skyltsöndag. Föreningen deltog på traditionellt sätt med Öppet Hus och kaffeservering i Bergöövåningen .

Julskyltning 2004

Den 28 november 2004 var det Skyltsöndagsöppet kl. 13-17 i Bergöövåningen med kaffe, glögg och pepparkakor som uppskattades av Hallsbergsborna, men vi hade även lotteri och sålde julkort.

2003

Julkortförsäljning
Den 30 november sålde föreningen julkort på julmarknaden i Centrumhuset.

Konstnären Karin Bergöö, född i Örebro, uppväxt i Hallsberg, gift med Carl Larsson