Firandet av Karins födelsedag

Firandet av Karins födelsedag

Karin Bergöö föddes i Örebro den tredje oktober 1859. Våren 1883 gifter hon sig i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. Varje år, den första söndagen i oktober, träffas vi medlemmar i Karinföreningen för att fira minnet av Karin, samt för att dela ut ett stipendium till någon skapande kvinna, som liksom Karin har Hallsbergsanknytning.

Föreläsning

I år hade vi besök av Caroline Edman, publikansvarig på Carl Larsson-gården, som föreläste för oss på ämnet: "Hur gör man en martyr av världens lyckligaste människa?" Och hon berättade också om Carl Larsson-gårdens sommarutställning som handlade om Karins studiekamrater.

Skor

Dagbarn har designat skor och fick visa upp dem för en road publik.
Vill ni se mer skor så titta här:
Karinbloggen

 

Stipendium se nedan.

firandet
Caroline
barn