Skyltsöndagar med kreativa tävlingar

Skyltsöndagen

Fest för barn och vuxna med gemytlig trängsel kring gran, varm saft o Karins pepparkakor, lotterier och alla tomteluvor. I år har skolelever fått tillverka en tomtemössa och alla besökare kan rösta. Vinnande klass blir bjudna på fika och får ett pris.

Sammansatt-2_1

DSC_2405_crop

Sammansastt-1

Julskyltningen

Festligt slut på innehållsrikt arbetsår

Karinföreningens arbetsår avslutades traditionellt med festligt firande under skyltsöndagen, gammaldags julgran, tomtemor, julkortstävling, lotterier, julhandel, varm saft med glöggkrydda till Karins pepparkakor med ost.

I år hade 18 tävlingsbidrag lämnats in till julkortstävlingen och alla grundskolor i kommunen deltog utom Transtenskolan. Det vinnande bidraget i klassen F-3, kom från Rönnens förskola, Stocksätter och det vinnande bidraget i Åk 4-6, kom från 5A, Sköllersta skola. Dessa får fint pris, men alla deltagande klasser får diplom för fina insatser

Skyltsöndagen
"Skicka ett julkort till Tomten! Han får ju bara önskelistor." Så löd uppmaningen till kommunens skolor inför julkortstävlingen i år. Många var de besökare som kom till Bergöövåningen på skyltsöndagen för att rösta fram vinnande bidrag.
Vi hade en gammeldags julgran i festsalen och de minsta barnen träffade Tomtemor som läste sagor. Vi bjöd på varm saft och Karins pepparkakor med ost. Vår lilla butik var öppen där vi sålde de alster som har anknytning till vår förening, men också karameller och knäck.
Grattis till vinnarna i julkortstävlingen!!!! Stocksätter Eken 1, Stocksätter Rönnen 4 och Transten 8D

Skyltsöndag 2012 och grötfest

Skyltsöndagen var lyckad med ganska många besökare.
Tomtemor Gunilla, var uppskattad av barnen. Den klädda julgranen likaså. Vi sålde lotter och vår "Lilla butik", med föreningens varor, var öppen. Årets nyhet var de handbroderade födelsedagskorten som skapats av Gunnel.

Öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor kännetecknar numera skyltsöndagen i Bergöövåningen. Skolornas klass-tävling avgjordes. Årets tema var "Det roligaste julkortet". Besökarna röstade fram tre vinnare. Vinnarna i jultävlingen var:
klasserna  Eken 3 och Rönnen 4 Stocksättersskolan
och klass 8D Transtensskolan

Skyltsöndagen
Öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor kännetecknar numera skyltsöndagen i Bergöövåningen. En vacker julgran prydde salen och vi hade fler besökare än vanligt.

Skolornas klass-tävling avgjordes. Även i år tävlades om vem som gjort den roligaste julbonaden. Tre vinnare utsågs genom röstning av besökarna. Prissumman är 500 kr till klasskassan.

Vinnande klasser bjuds på saft och bullar dessutom guidning i Bergöövåningen av Ulrik Jansson. På detta sätt kan föreningen sprida kunskap om Bergööska huset och Karin.

2010

Skyltsöndag firades med öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor. Skolornas uppmaning i klass-tävling att skapa en julbonad slog väl ut. Flera av skolorna utanför centralorten deltog. Tre vinnare utsågs genom röstning av besökarna . Vinnande skolklasser bjuds sedan på saft och bullar och guidning av Ulrik Jansson som är en stor kännare av Karin Bergöö och hennes familj.

2009

Skyltsöndag firades med öppet hus, varm saft och Karins pepparkakor, Pepparkakshusutställningen lockade något färre deltagare i år, men vi fick ändå många besökare.

Skyltsöndagen – pepparkakshustävlan

Även i år visades stort intresse från skolbarnen. Många besökare röstade, drack varm saft och åt Karins pepparkakor med ost.

Stocksätters skolan klass 5 och Transtenskolan klass 8 vann tävlingen och fick en slant till klasskassan vardera.

Vid prisutdelningen drack 44 barn saft och åt bullar, samt fick guidning i Bergöö våningen.

1:a advent
Den 3 december, även julskyltningssöndag, hölls Bergöövåningen öppen mellan 11.00-18.00.
      Hallsbergs alla skolor från förskola till  högstadie hade inbjudits till pepparkakshustävling. Det inkom 14 bidrag. Alla besökare ombads att rösta på det bästa och roligaste pepparkakshuset. ”Besökarna var flitiga att rösta, och de var många.”
      Det bjöds på pepparkakor och glögg och många receptböcker såldes även denna dag.
Det hade varit att kunna namnge tösera, men jag vet inte deras namn.
Kommundirektör Ola Sjölin var rösträknare. Vinnare för högstadiet blev klass 8, Transtenskolan, som bakat en pepparkakskyrka. Vinnare för mellanstadiet blev klass XX, Stocksättersskolan.
      Efter skyltsöndagen placerades samtliga bidrag i konsthallens skyltfönster. Detta var ett mycket uppskattat av elever, lärare, föräldrar och allmänhet.

Prisutdelning i tävlingen om bästa pepparkakshus
En klass från Transtenskolan bjöds på saft och lussebulle den 13 december. Eleverna fick en guidning i Bergöövåningen samt en slant till klasskassan.
      Pris nummer två gick till en klass i Stocksättersskolan. Det priset var ett julbad i det nyrenoverade äventyrsbadet i Alléhallen, för hela klassen.

2006 Julmarknad i Cityhuset

Den 16 december mellan klockan 10.00-15.00 såldes Karins receptbok, förklädesmönster och vykort på julmarknaden. Inför denna dag hade ytterligare 50 exemplar av boken tryckts upp.

2005

27 november skyltsöndag. Föreningen deltog på traditionellt sätt med Öppet Hus och kaffeservering i Bergöövåningen .

2004

Den 28 november 2004 var det Skyltsöndagsöppet kl. 13-17 i Bergöövåningen med kaffe, glögg och pepparkakor som uppskattades av Hallsbergsborna. Vi hade även lotteri och sålde julkort.

Julkortförsäljning
Den 30 november sålde föreningen julkort på julmarknaden i Centrumhuset