Om sånt som tilldragit sig genom åren

Om sånt som tilldragit sig genom åren – KarinföreningenHär i ”minnesarkivet” vill vi ge dig möjlighet att läsa om sånt som tilldragit sig genom åren.

Årsmöten
Årsmötet hålls i mars, med årsmötesförhandlingar, ofta med någon underhållning och avtackningar o.s.v.
Resor
Varje år brukar vi företa en resa till någon plats som på ett eller annat sätt anknyter till Karin.
Karins födelsedag
Karin är född den tredje oktober 1859, men av praktiska skäl firar vi henne i Bergöövåningen i Hallberg första söndagen i oktober. Alla är välkomna.
Utställningar och sommaröppet på Bergöövåningen.
Under somrarna är det sedan flera år tillbaka utställningar i Bergööska husets nedervåning. Utställningarna arrangeras av Hallsbergs kommun. Samtidigt med utställningarna håller Karinföreningen öppet i Bergöövåningen.
Skyltsöndagar
Före skyltsöndagen ger föreningen alla kommunens skolor (F-6) chansen att delta i en tävling: t.ex. att göra ett julmotiv, sedan ställs skolelevernas alster ut i Bergöövåningen under skyltsöndagen, och alla gäster får då rösta och den vinnande klassen blir bjuden på fika och får ett pris.
Internationella kvinnodagen
har under ett antal år arrangerats av Karinföreningen. Platsen för sammanslutningarna har varit församlingshemmet i Hallsberg.
Karins Namnsdag
Namnsdagen firas på Karindagen, naturligtvis, oberoende av vilken veckodag det är. Karin firas i Bergööska husets ”valv” med ingång från baksidan.
Här hamnar sånt som inte passar in under de andra rubrikerna
Utanför
Här om sånt som tilldragit sig genom åren, som har med Karin att göra, men som inte arrangerats, bedrivits, skrivits av Karinföreningen